Polaganje tlakovcev je mogoče tudi na beton – cena ugodna

Polaganje tlakovcev je primerno za urejanje najrazličnejših površin, saj se na ta način odlično utrdijo, pridobijo pa tudi klasično lepo in urejeno podobo. Zadnja leta se le redki odločajo za asfaltne prevleke, ki so bile dolga leta prva izbira pri urejanju dvorišč, parkirišč in vrtov. Večina se namreč raje odloči za polaganje tlakovcev, kar je vse pogosteje opaziti tudi v mestnih središčih. V podjetju M – gradnje, se že vrsto let ukvarjamo s tlakovanjem dvorišč in drugih zunanjih površin, pri čemer uporabljamo tlakovce, proizvedene v domačih podjetjih (Oblak Commerce Logatec, Podlesnik, Zobec, Semmelrock in Jarc), na voljo v različnih materialih, barvah in oblikah. Tlakovanje je ena naših poglavitnih dejavnosti. Ukvarjamo se predvsem s tlakovanjem dvorišč, poti in teras, parkirišč in dovoznih poti, prav tako pa z veseljem nudimo pomoč in svetovanje, ob izbiri in nakupu najprimernejših tlakovcev za vaše zunanje pohodne in vozne površine, ki bodo poskrbeli za to, da bo okolica vašega doma zasijala v popolnoma novi luči. Poleg polaganja tlakovcev, pa je naša profesija tudi polaganje najrazličnejših betonskih plošč, ukvarjamo se z gradnjo opornih zidov in z drugimi gradbenimi storitvami, kot so fasaderstvo in gradbene adaptacije. Polaganje tlakovcev na najrazličnejše površine – tudi beton, pa ostaja naša poglavitna dejavnost, ki jo opravljamo kvalitetno in za ugodno ceno.

Polaganje tlakovcev

Polaganje tlakovcev – cena in možnost polaganja na različne površine

Kvalitetni tlakovci zagotavljajo odpornost na vremenske razmere in mehanske obremenitve, hkrati pa so enostavni za vzdrževanje in čiščenje. Najpomembneje je, da so odporni na hud mraz in velike temperaturne spremembe, predpogoj za njihovo vzdržljivost pa je kvalitetna izdelava, kamor spada tudi pravilno sušenje. V našem podjetju smo specializirani za hitro in kakovostno polaganje tlakovcev, pri čemer storitve prilagodimo željam strank in značilnostim zunanjih površin oz. pogojem. Velik poudarek namenjamo pripravi podlage ali temeljitemu pregledu le-te, če bomo izvajali polaganje tlakovcev na beton, šele nato se lotimo natančnega in previdnega polaganja tlakovcev, za katerega nudimo zelo ugodno ceno.

Tlakovanje dvorišč

Polaganje tlakovcev na beton ali na običajno peščeno podlago

Pred začetkom dela je pomembna dobra priprava terena, kamor v prvi vrsti sodi odstranitev rastja in zemlje, če se seveda ne lotimo polaganja tlakovcev na beton. Pri pripravi podlage za tlakovanje, je potrebno zagotoviti ustrezno nosilnost terena ter s postopkom drenaže preprečiti zadrževanje vode. Zadrževanje vode namreč ustvarja pogoje za nabiranje mahu, prav tako pa se prej ali slej začnejo tlakovci posedati. Ker posledično površina ni več ravna, lahko pride do poškodb in krušenja robov. Naslednji korak pri polaganju tlakovcev je priprava podlage, vključno s posteljico, v kateri so nameščene morebitne inštalacije in napeljave. Da bi bili tlakovci mehansko odporni in bi obstali na svojem mestu, jih vtisnemo v podlago s pomočjo vibracijske plošče z gumijasto podlago, da se le-ti ne poškodujejo.

Polagati jih začnemo v vogalu in na nižjem delu terena. Ključno je, da jih ne stiskamo direktno drug ob drugega, temveč pustimo vmesne fuge prazne. Ko so položeni, vmesne prostore zapolnimo z mivko. Najlažji način za to je, da jo nasujemo na podlago in s pomočjo metle razporedimo po celotni tlakovani površini. Naše podjetje poskrbi tudi za rezanje tlakovcev, s katerimi bomo zapolnili zaključne dele podlage (v kotih). Cena za polaganje tlakovcev se razlikuje od izvajalca do izvajalca, upamo pa si trditi, da smo glede na kakovost opravljenih storitev med tistimi, z ugodnejšo ponudbo in polaganje tlakovcev izvajamo za zelo ugodno ceno.

Tlakovanje dvorišča po ugodni ceniPolaganje tlakovcev na beton – hitro in natančno

Tlakovce se običajno polaga na pesek (fina priprava), možno pa je seveda tudi polaganje na betonsko podlago, za kar se običajno odločamo v primerih površin z velikimi obremenitvami ali, če namesto razbijanj, izkoristimo že obstoječo betonsko površino kot predpripravo. Predpogoj za polaganje tlakovcev na beton je, da podlaga ni preveč poškodovana, razpokana v globino, ali nasploh pretirano uničena. V nasprotnem primeru, je betonsko podlago bolje odstraniti in se lotiti celotnega postopka polaganja tlakovcev od začetka. Zaradi različnih načinov posedanja podlage, se kombiniranje polaganja na pesek in beton, na isti obdelovalni površini izrecno odsvetuje. Če se tlakovci različno posedajo, se zgodi enako, kot če ni dobro izdelana drenaža in na njih zastaja voda. Robovi tlakovcev so zaradi izgubljene ravnine izpostavljeni, zato prej ali slej pride do njihovih poškodb. Na to je dobro pomisliti pred samim začetkom polaganja tlakovcev in se takim situacijam vnaprej izogniti. Ko pa so dela izvedena pravilno in kvalitetno, se polaganje tlakovcev na beton zelo dobro obnese, saj ti ostanejo na mestu dolga leta in tudi obdržijo svojo prvotno kakovost.

Cena polaganja tlakovcev je v obeh primerih odvisna predvsem od velikosti površine. Prednost polaganja tlakovcev na peščeno osnovo pa je, v primerjavi z betonsko, v njihovi preprosti odstranitvi in ponovnem polaganju, v kolikor kdaj pride do potrebe po izkopu zaradi različnih popravil ali dodatnih priklopov na javno omrežje. Če razmišljate o urejanju ali preurejanju okolice, razmislite tudi o možnosti polaganja tlakovcev, ki bodo dali vašemu dovozu, vrtu ali terasi popolnoma novo svežino. Cena polaganja tlakovcev je ugodna in dostopna, poleg tega se večjim naročilom tudi prilagodimo. Tudi plačilni pogoji so v našem podjetju strankam prijazni.