Polaganje tlakovcev oz. tlakovanje dvorišč s profesionalnimi izvajalci

K urejanju okolice spada tudi polaganje tlakovcev, za kar se danes v večini odločajo vsi, ki kaj dajo na estetiko. Tlakovanje dvorišč je postala stalnica in ugodni tlakovci za dvorišče, najpogosteje izbrana zunanja talna obloga. Do tega ni prišlo samo zaradi njihovega lepotnega doprinosa k objektu, temveč predvsem zaradi mnogih odličnih lastnosti, ki jih ti imajo.

S tlakovci za dvorišče, lahko za cenovno sprejemljiv način dvorišče, parkirišče, dovoz, teraso in druge površine opremite tako, da bodo te dolgoročno in dobro služile svojemu namenu, prav tako pa bodo tlakovci objektu dali enotno podobo. Pri tlakovanju dvorišča se je mogoče poigrati na različne načine in tako izraziti individualnost ter uresničiti želje o unikatni urejenosti okolice vsakega posameznika. Prilagajanje strankam in sledenjem njihovim idejam, dobremu izvajalcu ne sme delati težav.

To vam lahko zagotovimo v podjetju M-Gradnje, saj imamo s polaganjem tlakovcev in drugimi gradbenimi deli veliko izkušenj. Pri delu se vedno prilagajamo željam strank in skupaj z njimi izdelamo načrt, kako naj bi dvorišče oz. druge površine izgledale po končanem tlakovanju. Z našo pomočjo, je veliko naročnikov dobilo okolico takšno kot so si zamislili. Različne oblike, velikosti in barve tlakovcev nam omogočajo, da lahko še tako povprečno (da ne bomo rekli dolgočasno) dvorišče ali vrt spremenimo v očem prijeten in funkcionalen prostor, kjer se ljudje dobro počutijo in ga tudi radi koristijo za različne namene.

Tlakovanje dvorišč z estetskimi tlakovci

S tlakovanjem dvorišča boste dosegli lep videz in drugačnost

Pri izbiri tlakovcev si lahko privoščite popolno svobodo, saj imate na voljo najrazličnejše barvne odtenke in velikosti, prav tako lahko med seboj kombinirate tlakovce različnih oblik. Tako boste ustvarili čudovito in unikatno podobo dvorišča, ki bo samo vaša. Pri tlakovanju bodo na mestih kjer se stikajo različni prostorski elementi (zelenica, vrt, cesta…) ali različne višine podlage, potrebni tudi robniki. Tudi te lahko najdete v naši ponudbi – v istih barvnih odtenkih kot tlakovce, ki se bodo, ko bodo razmejevali različne površine, lepo skladali s celoto.

Za ločevanje prostorskih elementov, na robovih med katerimi ni velike razlike v višini, pa pridejo v poštev tudi tlakovci za teraso, le da se ti pri polaganju obrnejo pokončno na podlago. Videli boste, da se odlično podajo v okolje in boste nad končnim rezultatom navdušeni. Konec je z dolgočasno sivino asfalta, saj vam tlakovanje nudi neštete možnosti.

Na dvorišču lahko skupaj z izvajalci izdelate čudovit mozaik, ali pa se odločite za tlakovanje v isti barvi z različnimi niansami. Če niste prepričani kako bi se urejanja okolice lotili, je najbolje, da se obrnete na strokovnjake za tlakovanje dvorišč, ki vam bodo lahko na podlagi bogatih izkušenj in strokovnega znanja uspešno svetovali in vas usmerili v primerno izbiro. Nenazadnje je treba tudi vedeti, kateri tlakovci so primerni za terase, ki ne bodo obremenjene s težo in kateri so najbolj vzdržljivi in močni za vozne površine. V naši ponudbi so ugodni tlakovci za dvorišče, med katerimi boste zagotovo našli prave zase.

Kakovostni tlakovci so trpežni, odporni na zmrzal in cenovno ugodni

Če želite zunanjo talno oblogo, ki bo dolga leta krasila vaš dovoz, teraso ali dvorišče, vam priporočamo tlakovanje s tlakovci priznanih proizvajalcev, ki jamčijo za svojo kakovost. V podjetju M-Gradnje Štefan Medved s. p., vam nudimo izključno tlakovce slovenskih proizvajalcev, ki so daleč okrog poznani po svojih kvalitetnih proizvodih. Naša ponudba zajema tlakovce podjetij Jarc, Zobec, Podlesnik, Oblak Commerce Logatec, Semmelrock, s katerimi je mogoče tlakovati najrazličnejše površine – vse od dvorišč, potk na vrtu, teras, dovozov, parkirišč, tudi parkov, ulic, trgov…

Povsod smo že tlakovali in moramo se pohvaliti, da so stranke z nami zadovoljne in nas rade priporočijo tudi drugim. Pri svojem delu dajemo največji poudarek na kvalitetno izvedene storitve, kar se nam tudi obrestuje. Zavedamo se, da je pri polaganju tlakovcev zelo, če ne najbolj, pomembna dobra priprava podlage, kateri tudi posvetimo največ časa. Če je le-ta pripravljena slabo, če je dodano premalo materiala namenjenega drenaži, se bodo tlakovci začeli posedati, na njih pa bo zastajala deževnica. Posledično se bo začel nabirati mah, ker bo jo robovi izpostavljeni, pa se bodo prej kot slej začeli krušiti in lomiti. Naš cilj je, da dvorišče, ki je obloženo z našimi tlakovci, še dolga leta ostane takšno, kot je bilo na dan, ko smo dela zaključili.

Polaganje tlakovcev v krogu

 

Kako naj pravilno poteka polaganje tlakovcev?

Kot smo že omenili, je pri polaganju tlakovcev pomembna dobro pripravljena podlaga, ki spada v prvo fazo polaganja. Dobra nosilnost terena je ključna za dobro izvedena dela in seveda, končni rezultat. V prvi fazi je potrebno teren očistiti in urediti naklon ter nadaljevati z nasutjem 30 centimetrskega tampona ter pripravo posteljice, prav tako pa je potrebno pripraviti morebitne inštalacije in napeljave.

Sledi valjanje in nato polaganje tlakovcev. Pred tem je potrebno res dobro utrditi podlago in paziti na nagib, ki naj znaša 2,5 centimetra na vsak kvadratni meter tlakovane površine. Tako bo deževnica odtekala in ne zatekala med fuge. Ko so tlakovci položeni, sledi zapolnjevanje fug s fino mleto mivko oz. kremenčevim peskom ter vibriranje oz. vtiskanje v podlago z vibracijsko ploščo.

Tlakovanje dvorišča zahteva dosledno upoštevanje določenih pravil, ki jih v našem podjetju dobro poznamo. Zaradi natančnega dela in mnogih izkušenj, so naši rezultati visokokvalitetni, saj tlakovci vzdržijo dolga leta brez posedanja in drugih nevšečnosti. Pokličite nas, če se razmišljate o tlakovanju dvorišča, radi vam bomo svetovali o vsem potrebnem.